Alla pratar om Grit – men vad är det egentligen? Ett Brilliant intro till begreppet Grit

Engagemang

Talang och IQ i all ära, men en kanske ännu viktigare egenskap för att nå verklig framgång är grit.

Begreppet Grit beskriver en egenskap som består till lika delar passion och motivation. Enkelt översatt – ett jävlar anamma.

På en arbetsplats, i en skola eller i princip i vilket sammanhang som helst är det inte alltid de smartaste som lyckas allra bäst. Den egenskap som faktiskt skapar verklig framgång verkar vara just grit. En person med grit jobbar mot långsiktiga mål, arbetar ofta hårt och hängivet, ger inte upp så lätt trots motgångar och är duktig på att slutföra det som påbörjats.

Som chef finns det olika strategier att uppmuntra sina medarbetare till att stärka deras grit – och på så sätt också skapa bästa möjliga förutsättningar för framgång och lönsamhet. För att lyckas krävs att man är duktig på att fokusera och såklart en rejäl dos motivation. Genom konstruktiv och nyanserad feedback i form av omedelbar återkoppling kan man upprätthålla individens engagemang till att aldrig ge upp och att helt enkelt vässa personens jävlar anamma.

Misströsta inte om du inte känner igen dig i begreppet eller känner att du saknar egenskapen. Det går att träna upp sin förmåga till grit och bemästra den konsten, bland annat genom att sätta upp mål som tänjer på ens egna gränser. Läs vidare om fem saker chefer bör göra för att utveckla sina mest värdefulla medarbetare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste inläggen

Brilliant Av Brilliant

Kommunernas utmaning!

I förra veckan hade vi äran att få träffa våra kommunkunder – 35 deltagare från totalt 17 kommuner deltog under en heldag som varvades med …

Relaterade inlägg

Profilbild Av Maja Adersten

Augusti – chefens drömmånad

Brilliants studier visar att upplevelsen av att man kan påverka sin arbetssituation är en väldigt viktig drivkraft för att skapa engagemang. Och upplevelsen av att kunna …