3 juli | Brilliant i Almedalen 2019 – årets agenda!

Employer Branding, Engagemang, Ledarskap, Medarbetarupplevelse

Brilliant är på plats i Almedalen för femte året i rad med en egen träffpunkt och temat för i år är #Framtidensarbetsplats. Vi bjuder in till paneldebatter, seminarier och keynote speakers där bland annat Linn Svansbo från Maktsalongen, Hanna Stjärne, VD på SVT och Peder Sjölander, digitaliserings- och utvecklingschef på Migrationsverket är med och debatterar.

Almedalsveckan närmar sig med stormsteg och vi arbetar för fullt med att färdigställa insiktsanalyser om framtidens arbetsplats som då kommer att släppas. Vi lyfter ämnen som jämställdhet, sjukfrånvaro och den pågående digitaliseringen. Vad hände egentligen efter #metoo och kan man organisera sig till friskare medarbetare? Hur blir man attraktiv som arbetsgivare och hur ser offentliga sektorns framtida arbetsplats ut?

Var: ”DoubleCheck Arena”, Mellangatan 19
När: 3 juli 2019

Agenda:

  • Hur blir AI och digitaliseringen medarbetarens nya bästa vän? Frukostseminarium

07:30-08:00 – Brilliant bjuder på frukost
08:00-09:00 – I vårt ständiga utvecklande samhälle skapas det nya digitala tjänster och automatiserade processer som förändrar människor livsstil, syn på livet och framförallt förväntningar på service och processer. När roboten knackar på dörren och vill bli ny kollega till våra medarbetare, hur säkerställer vi att digitaliseringen tas emot med öppen famn och ger trygghet och ökad effekt? Hur kan nya automatiserade tjänster skapa en bättre arbetsplats och medborgarupplevelse?

Paneldeltagare:
– Helena Frennmark, affärsområdeschef, Brilliant
– Ann-Therese Enarsson, VD, Futurion
– Cecilia Karlsson, Digital hälsostrateg, Region Värmland
– Emma Strömfelt, Chief Digital Officer, AniCura

Moderator: Jenny Engström från Dialogmakarna.

  • Medborgardriven utveckling av digitala tjänster. Hur gör man? Seminarium

09:30-10:10 – När vi står inför omvälvande livshändelser som kräver kontakt med myndigheter är hanteringen av ärendet samt kundmötet kritiskt. Hur samverkar våra största myndigheter för att leverera ett bra och enkelt bemötande med hjälp av digitaliseringen och som kommer våra medborgare till gagn? Lyssna och ställ frågor till Peder Sjölander från Migrationsverket som har tagit fram tjänsten Livshändelser.

Paneldeltagare:
– Helena Frennmark, Affärsområdeschef offentlig sektor, Brilliant
– Peder Sjölander, Digitaliserings- och utvecklingschef, Migrationsverket

Moderator: Fredrik Tamm, VD, DoubleCheck

  • Framtidens arbetsplats utifrån jämställdhet – Heta stolen

10:15-10:45 – Vad har hänt på arbetsmarknaden sedan Metoo? Är det endast policys som uppdaterats eller har det faktiskt skett en förändring? Lyssna till ett samtal med Linn Svansbo, ordförande i Maktsalongen.

  • Kan man organisera sig till friska medarbetare? Seminarium

11:00-11:45 – Vilka faktorer kan vi se ligger till grund för och påverkar sjukfrånvaron allra starkast? Vad är arbetsgivarens respektive medarbetares ansvar för en hälsosammare arbetsplats? Ta del av case där vi påvisar vad som påverkar kommuners sjukfrånvaro, i termer av alltifrån gruppstorlek och ledarskap till konflikter. Seminariet avslutas med möjlighet att prova på och lyssna till enkla, konkreta aktiviteter som arbetsgivaren kan göra för att minska sjukfrånvaron och öka medarbetarnas engagemang. Övningen hålls av Ann Nilsson Ahnstedt från Minds Unlimited.

Paneldeltagare:
– Sofie Johansson, Head of Analysis and Product Development, Brilliant
– Lotta Israelsson, HR Direktör, Region Gotland
– Niclas Lindahl, Förhandlingschef, Sveriges Kommuner & Landsting

Moderator: Jenny Engström från Dialogmakarna.

  • Hur kan offentlig sektor dra vinstlotten i konkurrensen om arbetskraften? Seminarium

15:30-16:30 – Den stora utmaningen som offentlig sektor står inför när det gäller arbetskraft ställer högre krav på att behålla och utveckla sin personal. Arbetskraften blir dessutom allt mer snabbrörlig och ställer allt högre krav på arbetsgivaren. Hur kan arbetsgivaren leva upp till kraven och hur ser framtidens arbetsplats ut? Vi diskuterar ledarskap, öppenhet för oliktänkande och tillitsbaserad styrning. För de yngre generationerna är meningsfullheten en viktig del av arbetet och det har offentlig verksamhet ”gratis” genom sitt uppdrag, men räcker det?

Paneldeltagare:
– Sara Gustafsson, sälj- och marknadschef, Brilliant
– Gregory Golding, chef för digital matchning, Arbetsförmedlingen
– Andrea Ström, stabschef på stadsförvaltningen, Tyresö kommun
– Hanna Stjärne, VD, SVT
– Ulrika Spåls, styrelseordförande, Sveriges HR-förening

16:30- 17:30 – Brilliants mingelbattle!

Välkommen till Brilliants mingelbattle – vi avslutar dagen med ett rafflande battle. Kom och rösta på framtidens arbetsgivare!

Myndighet, kommun eller statligt bolag – vem säljer in sin verksamhet bäst och vem lyckas attrahera arbetskraft som bygger vårt framtida samhälle? Vad krävs för att tilltala de bästa inom sitt område där det behövs innovationskraft, kompetens och driv? Brilliant utmanar spelare inom de tre kategorierna för att se om offentlig sektor har vad som krävs för att stå sig starkt på arbetsmarknaden.

De som är med och battlar är:
Lena Andreis, Personaldirektör på Iris
Andrea Ström, stabschef på stadsförvaltningen, Tyresö kommun
Anders Uddfors, VD, Lernia

Kom och lyssna, rösta, mingla och reflektera på vårt mingelbattle som leds av Ulrika Spåls, styrelseordförande på Sveriges HR-förening!

Du anmäler dig till minglet här.

Vi ses den 3 juli i Almedalen, varmt välkommen!

Var: ”DoubleCheck Arena”, Mellangatan 19
När: 3 juli 2019

Har du frågor, kontakta Emilia!
Emilia Brandt, projektledare Brilliant i Almedalen 2019
Emilia.brandt@brilliantfuture.se / +46 737-315 314

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste inläggen

Relaterade inlägg