Tips för att lyckas med förändringsprojektet!

Övrigt

Jag håller helt med Mårten i sitt inlägg ”De få förändringsprojekt som lyckas” om att förutsättningen för att ett förändringsprojekt ska lyckas kräver ett brinnande hjärta från både VD och ledning. Det jag skulle vilja lägga till här är ett tips till alla de ledare där ute som står inför en stor förändring. I förmiddags var jag på en föreläsning på IHM om just förändringsledning. Där diskuterades denna Harvard artikel och vilka utmaningar som finns i förändringsarbetet. Det gjorde mig stolt över att höra att det som skapar förändring enligt dem är att varje enskild individ i organisationen ändrar sitt beteende, helt á la OBM! Något som vi jobbar med här hos oss.

Andra förutsättningarna för en lyckad förändring är: Cheferna måste med, tydlighet måste finnas, kommunikation måste vara på plats och motståndsgrupper måste hanteras. Allt detta bör ske FORT och NU. Vilket gör att många viktiga saker går förlorade.

Här kommer vi då till dagens tips: ANVÄND MEDARBETARUNDERSÖKNINGEN! All information som man behöver, finns i resultaten från en medarbetarundersökning. I stället för att betala McKinsey och Accenture och lägga ner en massa tid på att ta fram bakgrundsinformation så finns mycket bra underlag i en genomförd medarbetarundersökning.

Hur fungerar kommunikationen i organisationen idag? Hur tydligt är det? Vad fungerar bra och vad kan förbättras i det dagliga arbetet? Vilken inställning har våra chefer? Och var i organisationen har vi störst utmaning i att övertyga om det nya? Alla dessa frågor får ni svar på när ni genomför en medarbetarundersökning. Så alla ni där ute som står inför en förändring – använd det ni redan har!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste inläggen

Brilliant Av Brilliant

SFM har utsett Årets förmedlardisk 2019!

Varje år utser Svenska Försäkringsförmedlares Förening (SFM) vilka av Sveriges försäkringsbolag, som enligt SFMs medlemmar, är bäst på att leverera en bra kundservice via företagens …

Relaterade inlägg