Raka besked och ärliga svar är bra för medarbetarkulturen

Employer Branding, Engagemang, Ledarskap, Medarbetarupplevelse

Företag med en stark feedbackkultur har mer engagerade medarbetare – att bli sedd och bekräftad är starkt energidrivande.

Att se personalen som sin viktigaste resurs är inget nytt men att verkligen leva upp till det påståendet är något annat. Våra studier såväl som andra analys- och undersökningsföretag visar entydigt faktumet att en av fyra medarbetare är fullt ut engagerade på arbetsplatsen. Resultaten från våra studier visar vidare att en förutsättning för att företaget ska utvecklas och nå sina uppsatta mål är just: engagerade medarbetare.

Energi + Tydlighet = Engagemang

Engagemang definierar vi som en kombination av energi och tydlighet. Våra studier visar att fullt engagerade medarbetare återfinns i linjeringen av höga energinivåer såsom – jag är stolt över det företag jag arbetar i, mitt arbete är meningsfullt, jag känner mig motiverad och full av energi på jobbet samt en hög grad av tydlighet både gällande företagets riktning och individuella mål.

** 10% av företagen i Brilliants databas med starkaste feedback kultur; mer än 72% av medarbetarna får regelbunden återkoppling. Brilliants studie, baserad på 145 företag.

Att kontinuerligt få veta hur man presterar på arbetet, både positivt och negativt, hänger ihop med medarbetarnas energi och tydlighet. När individen får erkännande för goda prestationer är det ett av de starkaste skälen till mångas ansträngningar och prestationer på arbetet.

Återkoppling skapar tydlighet och medarbetaren får veta om man gör rätt saker, prioriterar rätt, fattar rätt beslut och hur man presterar. Goda prestationer är ett av de starkaste skälen till mångas ansträngningar och prestationer på arbetet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste inläggen

Relaterade inlägg