I december hjälper vi Maskrosbarn att stärka arbetsplatsen

Medarbetarupplevelse

För fjärde året i rad hjälper vi på Brilliant hjälporganisationen Maskrosbarn att genomföra en medarbetarundersökning. Maskrosbarns vision är att alla barn och ungdomar ska ges förutsättningar att växa upp till att bli välmående individer utan negativa konsekvenser av sin uppväxt. Maskrosbarns medarbetarundersökning är en del i deras arbete med att säkerställa att organisationens egen arbetsplats håller lika bra kvalité som det stöd Maskrosbarn ger sina ungdomar.

Maskrosbarn har funnits sedan 2005 och arbetar med att stödja ungdomar som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk samt för fram barns perspektiv till myndigheter och beslutsfattare. Idag består Maskrosbarn av över tjugo medarbetare som arbetar heltid och över 100 ledare, ungdomsledare och volontärer.

I en ideell förening kan man lätt glömma att ta hand om sin egen arbetsplats – och det man gör i verksamheten är så viktigt! Vi gör en medarbetarundersökning varje år tillsammans med Brilliant och 2018 års undersökning blir fjärde året i rad. Syftet för oss är att fånga upp tankar, åsikter och känslor hos medarbetarna och att med hjälp av resultatet kunna göra nödvändiga förändringar och styra verksamheten och ledningen åt rätt håll, säger Elin Hågeby Caicedo, verksamhetschef på Maskrosbarn.

Genom att arbeta aktivt för att ge barn som har föräldrar som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk stöd möjliggörs bättre förutsättningar att bryta sitt sociala arv och forma sin egen framtid. Vi på Brilliant är stolta över att för fjärde året i rad hjälpa Maskrosbarn att mäta medarbetarengagemanget – så att de kan stärka sin organisation och skapa de bästa förutsättningarna för att skapa engagerade medarbetare.

Detta uppdrag är en del av Brilliants CSR-arbete för att bidra till en bättre värld och bättre behövande. Utöver att hjälpa Maskrosbarn skänker vi pengar till Barncancerfonden, samlar in och skänker kläder till Stadsmissionen, sponsrar föreningen Mentor och samlar in och skänker pengar till Hundralappen som går till leksaker till barnfamiljer. Vi bidrar även årligen till HR-relaterad forskning kopplat till Centrum för global HRM (CGHRM) som drivs av Göteborgs Universitet och Göteborgs Handelshögskola.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste inläggen

Brilliant Av Brilliant

Hur algoritmer gör arbetslivet mer humant

Artificiell intelligens (AI) och HR verkar vid första anblicken inte direkt vara en bra matchning. AI associerar man gärna med ord som automatisering och robotar, …

Relaterade inlägg

Brilliant Av Brilliant

Hur algoritmer gör arbetslivet mer humant

Artificiell intelligens (AI) och HR verkar vid första anblicken inte direkt vara en bra matchning. AI associerar man gärna med ord som automatisering och robotar, …