Hur blir AI och digitaliseringen medarbetarens nya bästa vän?

Employer Branding

Den 3 juli är Brilliant på plats i Almedalen för att genom seminarier och diskussioner belysa och utmana #framtidensarbetsplats. Dagen börjar med en digitaliseringsfrukost där panelmedlemmarna synar hur medarbetare kommer att reagera när robotar och nya digitala tjänster vill bli kollegor och göra nytta på arbetsmarknaden. Är AI en konkurrent eller ett komplement till våra medarbetare? Hur säkerställer vi att digitaliseringen tas emot med öppen famn och ger trygghet, ökad effekt samt en bättre medborgarupplevelse?

Panelen består av följande personer som utifrån sitt perspektiv kommer lyfta ämnet och ge konkreta verktyg till den offentliga sektorn att jobba med:

Ann-Therese Enarsson, VD, FuturionAnn-Therése Enarsson uppmärksammar förändringar som sker p.g.a. automatiseringen och globaliseringen och hur en ny generation robotar utmanar oss och arbetsuppgifter försvinner. Innebär detta att vi ska vara rädda för framtiden? Nej, men vi behöver satsa på framtidens färdigheter. Det handlar om nyfikenhet, kreativitet, social intelligens, övertalningsförmåga, förhandlingsförmåga och omsorg om andra. Vad behöver barn, studenter och folk mitt i karriären lära sig? Och hur ska det gå till?

Cecilia Karlsson, Digital hälsostrateg, Region VärmlandAtt söka läkarvård via nätet har blivit allt vanligare. Men det kan också finnas risker med det. Cecilia Karlsson pratar om sin övertygelse om att vi i mycket större utsträckning kommer att använda digitala hjälpmedel i kombination med människa till att sätta diagnoser i framtiden och hur det kommer att påverka oss. 

Emma Strömfelt, Chief Digital Officer, AniCura – Emma Strömfelt uppdrag är att accelerera AniCuras digitalisering och implementera AI-system i verksamheten. De senaste åren arbetade Emma som innovationschef på Swedbank där hon drev fintechsamarbeten och Open Banking. Hon har dessförinnan mångårig erfarenhet av snabbväxande digitala bolag inom spel, e-handel och mobilapputveckling, både som start-up entreprenör och VD. Emma talar om hur artificiell intelligens kan användas, bland annat för diagnostisering men också bredare kring digital utveckling.

– Helena Frennmark, affärsområdeschef public, Brilliant – Tidigare i år släppte Brilliant Medborgarpulsen, en rapport som kartlägger hur medborgarna upplever sin kontakt med kommunen ur ett digitalt perspektiv. Helena lyfter rapporten och de utmaningar som medborgarna flaggar för att den offentliga sektorn står inför. Idag förväntar vi oss enkla och smidiga lösningar men hur ska man som organisation organisera sig för att nå dit?

Moderator: Kommunikationsexperten Jenny Engström, medgrundare och VD på Dialogmakarna.

Plats: Du hittar oss på ”DoubleCheck Arena”, Mellangatan 19 i Visby.
Tid: Kl.08.00-09.00 (kl. 07.30-08.00 bjuds det på frukost)

Här kan du ta del av hela Brilliants agendan den 3 juli. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste inläggen

Philip Hellqvist Av Philip Hellqvist

Covid-19s effekter i kundservice

Brilliants analytiker Philip Hellqvist har studerat över en kvarts miljon svar från kundundersökningar i ett urval av åtta branscher, datan är insamlad sedan årsskiftet och …

Relaterade inlägg

Brilliant Av Brilliant

Välkommen Ulrika Jonsson!

Som en del av den resa Brilliant är på, men målsättning att inom ett par år bli ett av Europas ledande bolag inom kund- och …