Hur attraherar man rätt medarbetare? Det börjar med dig!

Employer Branding

framgångsrika organisationer

Varje dag träffar vi på Brilliant företag och verksamheter som står inför utmaningen att behålla sina talanger och attrahera rätt medarbetare. Tankar kring vilken typ av arbetsplats som krävs, vikten av mandat och innovation och hur man bygger rätt kultur är återkommande. Vad ska man som arbetsgivare fokusera på och vad är det nya svarta när det kommer till att vara arbetsgivaren som vinner i längden?

Under Almedalsveckan tittar vi på den enorma utmaning som offentlig sektor står inför när det kommer till den kommande arbetskraftsbristen. Det ställs högre krav på att behålla och utveckla sin personal i ett klimat där medarbetarna dessutom blir mer snabbrörliga och ställer högre krav på arbetsgivaren.

Brilliant bjuder in till en paneldiskussion tillsammans med Hanna Stjärne, VD på SVT, Gregory Golding från Arbetsförmedlingens nya satsning ”Jobtech” och Andrea Ström, stabschef stadsbyggnadsförvaltningen, Tyresö kommun utifrån ämnet ”Hur kan offentlig sektor dra vinstlotten i konkurrensen om arbetskraften?”

Kom, lyssna och delta gärna i diskussionen ”Hur kan arbetsgivaren leva upp till de nya kraven och hur ser framtidens arbetsplats ut? Vi diskuterar ledarskap, öppenhet för oliktänkande och tillitsbaserad styrning. För de yngre generationerna är meningsfullheten en viktig del av arbetet och det har offentlig verksamhet ”gratis” genom sitt uppdrag, men räcker det?

Plats: Du hittar oss på ”DoubleCheck Arena”, Mellangatan 19 i Visby.
Tid: Kl. 15.30-16:30. Seminariet avslutas med mingel och pitchomröstning på temat ”Vilket företag har det starkaste employer brandet”?

Läs mer om de ämnen vi lyfter om framtidens arbetsplats i Almedalen här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste inläggen

Philip Hellqvist Av Philip Hellqvist

Covid-19s effekter i kundservice

Brilliants analytiker Philip Hellqvist har studerat över en kvarts miljon svar från kundundersökningar i ett urval av åtta branscher, datan är insamlad sedan årsskiftet och …

Relaterade inlägg

Brilliant Av Brilliant

Välkommen Ulrika Jonsson!

Som en del av den resa Brilliant är på, men målsättning att inom ett par år bli ett av Europas ledande bolag inom kund- och …