Generation X, Y och allt vad det heter…

Medarbetarupplevelse

Ellinor, en av våra analytiker, har skrivit en intressant artikel om skillnaderna mellan generationer på arbetsplatsen hos HRbloggen.se. Det pratas ofta om hur olika generationer kräver olika saker på arbetsplatsen. Att de har olika syn på vad som är meningsfullt, att de behöver olika typer av ledarskap och att de har olika förväntningar på hur många kuddrum det ska finnas på kontoret. Men är det egentligen så stora skillnader mellan generation X, generation Y (även kallade Millenials) och Baby Boomers? För att ta reda på svaret har Ellinor analyserat 100 000 svar i olika medarbetarundersökningar.

Syftet var att undersöka vilka frågor som har starkast samband med engagemang och ledarskap för att se om det fanns några tydliga skillnader i svarsmönstret mellan de olika generationerna. Det hon hittade kan sammanfattas som ”ingen nyhet är också en nyhet”. Likheterna är nämligen långt mycket större än skillnaderna! Läs hela artikeln här.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste inläggen

Relaterade inlägg

Brilliant Av Brilliant

Andelen engagerade medarbetare per bransch i Sverige

Vi analyserar löpande resultatet från våra undersökningar i syfte att mäta människors välmående, nöjdhet och medarbetarengagemang på Sveriges arbetsplatser – och i detta resultat kan …