De tog hem segern i Powered by People!

Medarbetarupplevelse, Övrigt

När prisutdelningen för vårt nyinstiftade pris Powered by People gick av stapel var det Aditro, Munters och Academic Work som kammade hem segern i respektive kategori. Företag som har helt olika verksamheter men som har en gemensam nämnare – de tar sina medarbetare på största allvar.

På inspirationseventet som hölls på Vasateatern i Stockholm var det medarbetarupplevelsen som stod i centrum. Employer branding experten Anna Dyhre och vår VD Stefan var rörande överens om att medarbetarna är ett företags starkaste kraft i dagens snabbrörliga och digitaliserade samhälle.

Årets vinnare av Störst förändringsresa blev Aditro!

Kraven på medarbetarupplevelse blir alltmer lika kraven på kundupplevelse. Företag som lyckas prestera bra medarbetarupplevelser är de som kommer att lyckas attrahera och behålla de bästa medarbetarna. Men det ställer nya krav på organisationers arbetssätt och det är därför viktigt att jobba aktivt med sina medarbetarrelationer.

– Det var tydligt att samtliga finalister har identifierat detta och att de jobbar aktivt med att utveckla sin organisation i den riktningen vilket är imponerande att se, säger Stefan Wikström, VD på Brilliant.

Vinnare av Årets arbetsgivare inom bygg- och tillverkning blev Munters!

Att stärka medarbetarupplevelsen handlar om att få ihop strategi, mål och vision med processer som rekrytering, talent och performance management, mångfaldsarbete och ledarskap såväl som med fysisk och digital arbetsmiljö. Kort sagt foga samman allt som påverkar hur medarbetarna har det på jobbet till ett integrerat ramverk där kultur och värderingar spelar en central roll i allt som företaget gör.

Årets finalister i respektive kategori är: Störst förändringsresa: Volvofinans Bank AB, Munters och Aditro. Årets arbetsgivare av bygg- och tillverkningsföretag: Preem, Stora Enso och Munters. Årets arbetsgivare av service- och tjänsteföretag: Vasakronan, Academic Work och KICKS. Läs mer om finalisternas insatser och utmärkelsen här: www.poweredbypeople.nu

Vinnare av Årets arbetsgivare inom service- och tjänster blev Academic Work!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Senaste inläggen

Sofie Johansson Av Sofie Johansson

Studie | om ledarskap kopplat till lönsamhet

Ta del av vår exklusiva studie som nyligen tagits fram i syfte att undersöka hur ledarskap påverkar bolagslönsamheten. Studien och resultatet baseras på data från …

Relaterade inlägg

Sofie Johansson Av Sofie Johansson

Studie | om ledarskap kopplat till lönsamhet

Ta del av vår exklusiva studie som nyligen tagits fram i syfte att undersöka hur ledarskap påverkar bolagslönsamheten. Studien och resultatet baseras på data från …