Vinnarna av Employee Experience Award 2019

Just nu pågår datainsamlingen för 2020

Employee Experience Award hyllar och sätter ljus på de företag som lyckats leverera strålande medarbetarupplevelser. Finalisterna och vinnarna baseras på data från företagens medarbetarundersökningar vilket innebär att det är medarbetarnas verkliga uppfattningar, och inte subjektiva bedömningar, som styr vem som står som vinnare.

Insamling av data för Employee Experience Award 2019 har skett under en period om 12 månader, januari-december 2018. 115 företag och organisationer i 74 länder har varit med i urvalet. Kriterierna som ligger till grund för utmärkelsen är bäst resultat i fråga om ledarskapsindex (hur man uppfattar sin närmsta chef), andelen högt engagerade medarbetare och eNPS (hur attraktiv arbetsplatsen är att jobba på).

Vill du veta mer om utmärkelsen eller vilka kriterier som ligger till grund? Tveka inte att höra av dig till din kontaktperson på Brilliant, eller skicka ett mail till marknad@brilliantfuture.se

Finalister 2019 Störst förändringsresa

Vinnare

Consafe Logistics är Europas ledande leverantör av smarta mjukvarulösningar för lagerhantering världen över. Under 2018 har företaget jobbat aktivt med att stärka organisationen, kommunicera och implementera en ny strategi för att sätta ett tydligt fokus för verksamheten. Tillsammans med medarbetarna har även kärnbeteenden identifierats som skall ligga till grund för att stärka den interna kulturen. En tydligare karriärstruktur med rolldefinitioner, en förstärkt feedbackkultur samt fokus på att ha roligt på jobbet och vara stolt över sin expertis inom logistik är bara några exempel på bidragande orsaker till denna positiva förflyttning.

2:a plats

LRF Konsult har över 1 300 medarbetare och erbjuder tjänster inom ekonomi, skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling. Under 2018 har de jobbat aktivt i sina arbetsgrupper med att skapa handlingsplaner utifrån gruppens specifika behov, baserat på resultaten från medarbetarundersökningen. Handlingsplanerna har legat till grund för de förbättringar medarbetarna upplever att organisationen lyckats med – något vi också vet ger resultat.

3:e plats

Svenska familjeägda Thomas Concrete Group AB som producerar och distribuerar högkvalitativ fabriksbetong till idag fem marknader står som en av de tre bolag som gjort den största positiva förflyttningen i sin medarbetarundersökning 2018. Med en stark ledningsgrupp, som tror på kraften från medarbetarna, har de bl.a. lyckats skapa stort förtroende för medarbetarundersökningen internt vilket resulterat i en betydande högre svarsfrekvens – ett resultat som i förlängningen ger företaget bättre förutsättningar för att genomföra ytterligare positiva förändringar i organisationen.

Bäst resultat i medarbetarundersökningen

Bygg- & tillverkningsföretag

 • Vinnare
 • 2:a plats
 • 3:e plats

Topp 10: Munters, Husqvarna, JM, Holmen Paper, Einar Mattson, Billerudkorsnäs, WallVision

Service- & tjänsteföretag

 • Vinnare
 • 2:a plats
 • 3:e plats

Topp 10: SkandiaFastigheter, GANT, Spotify, Bilia, Omegapoint, Post och Telestyrelsen och S-GROUP

Agenda 2019

Moderator är Kristina Vallin, organisations- och ledarutvecklare på Capacitet/Wise Consulting, hon har lång erfarenhet från både operativt och strategiskt ledningsarbete. Kristina hjälper idag ledningsgrupper att utvecklas och ta nästa steg och är en klippa på att guida team genom konflikter. Hon driver även PåJobbet – en podd om ledarskap och utveckling! Kristina leder oss genom en eftermiddag fylld av inspiration, nyheter och konkreta tips. Vi startar kl 15:00 och beräknar vara klara till 17:00 med efterföljande mingel och bubbel.

 • Hej och välkomna
 • Linda Hammarstrand föreläser om att Arbeta tillsammans – inte bara samtidigt
 • Johan Kallblad, VD på Exsitec berättar om vad ligger bakom deras framgång och hur de har lyckats behålla engagemanget under en kraftig tillväxtperiod
 • Prisutdelning av Powered by People – Employee Experience Award
 • Bubbel, mingel och chans att bredda både nätverk och insamlandet av insikter till just er organisation

Årets talare Linda Hammarstrand

Med över 20 års erfarenhet inom HR har Linda Hammarstrand arbetat med alltifrån att implementera Stena-sfärens värdegrund och affärsfilosofi för koncernens 22 000 medarbetare till att vara en del av Clarion Hotels ledningsgrupp under titeln Director of Passion med målet att bli nordens mest attraktiva arbetsgivare.

Arbeta tillsammans – inte bara samtidigt är temat på Lindas föreläsning när hon på Powered by People presenterar ”Stafetten – Vikten av att strålkastaren ska vara på medarbetarna och att det är de små detaljerna som gör skillnad”.